Piotrusie drobiowe


Parówki drobiowe Biegun w 94% składają się wyłącznie  z mięsa drobiowego. Nie zawierają MOM jedynie najwyższej jakości wyselekcjonowane mięso. Warto pamiętać, że mięso jest źródłem pełnowartościowego białka (33% energii w tych parówkach pochodzi z białka)  i mało nasyconych kwasów tłuszczowych.

parowkifoto


bez1

Fosfor sam w sobie uznawany jest za nieszkodliwy. Problem polega na tym, że występują powszechnie w wielu rodzajach żywności. Duże spożycie fosforu może ograniczyć wchłanianie wapnia z przewodu pokarmowego, a dziecko do prawidłowego rozwoju potrzebuje wapnia, który stanowi składnik kości, zapewnia twardość zębów, wpływa na prawidłową pracę serca. Warto więc, wybierać takie produkty spożywcze, w składzie których nie znajdziemy fosforanów.

bez3 bez2 bez4 bez6 bez5 bez8 bez7

piotrusiedrobiowemale


nagrody2

Smak, wygląd i jakość docenili również konsumenci. We wrześniu 2016 podczas kolejnych targów Polagra FOOD nasze wędliny zyskały najwyższe noty w ocenach konsumenckich. Parówki Piotrusie drobiowe uznane zostały za najsmaczniejsze w kategorii parówek i zdobyły pierwsze miejsce.

Nagroda dla parówek BIegun

Komisja oceniająca to zespół ekspertów i specjalistów w branży wędliniarskiej oraz zaproszona ok. 50 osobowa grupa osób, która oceniała wygląd smak i zapach wszystkich produktów przyznając odpowiednio punkty w skali od 1 do 9. Wyroby poddane ocenie były całkowicie anonimowe, oznaczone jedynie numerem, a nie nazwą producenta. Właśnie z tej anonimowości firma jest najbardziej dumna, ponieważ to zmysły jury wystawiły najwyższe noty ich produktom, a nie na przykład znajomość producenta.


energia2

Informacja o wartości odżywczej w produktach spożywczych dla dzieci jest szczególnie ważna. Dzięki niej możesz śledzić, ile poszczególnych składników odżywczych podajesz maluchowi. Warto uważnie studiować etykiety i wybierać dla swojego dziecka produkty o jak najlepszym profilu odżywczym – niskiej zawartości soli (sodu), cukru i nasyconych kwasów tłuszczowych oraz wysokiej zawartości błonnika.
Informacja o wartości odżywczej podawana jest w odniesieniu do 100 ml lub 100 g produktu w formie, w jakiej jest sprzedawany.  Przebadaliśmy również nasze Piotrusie pod względem wartości odżywczych i musimy przyznać, że wyniki za bardzo zadowalające.

Wartość energetyczna 795kJ/321 kcal

Tłuszcz  14,0 g (bardzo dobry wynik)

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g

Węglowodany <0,5 g

w tym:

cukry <0,5 g

białko 16,0 g

sól 1,9g


sklad2

mięso drobiowe z kurczaka 94%, tłuszcz drobiowy, woda, tkanka łączna drobiowa, sól, glukoza, stabilizator cytrynian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca azotyn sodu, dym wędzarniczy. Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łacznie z laktozą), seler.


Piotrusie drobiowe

Temperatura przechowywania: od +2 do +7 stopniC

Termin przydatności: 17 dni

Formy pakowania: MAP

Waga produktu: 300 g

Ilość parówek w opakowaniu: 5sztuk


gdzie-kupisz2

Sklepy stacjonarne  strzalkazolta

sklepie internetowym producenta  strzalkazolta


ciekawostki2

Ciekawostki dotyczące mięsa drobiowego:

Mięso z indyków i kurcząt jest odżywcze i lekkostrawne – zawiera dużo pełnowartościowego białka i mało nasyconych kwasów tłuszczowych.

Mięso drobiowe jest źródłem cennych witamin: A, B1, B2, B12, C E PP.

W mięsie drobiowym zawarte są niezbędne dla organizmu człowieka aminokwasy.

Mięso drobiowe zawiera także wiele cennych mikroelementów – w tym cynk, magnez i potas.

Mniejsza zawartość tłuszczu w mięsie drobiowym skutkuje jego mniejszą kalorycznością – filety z indyków są ok. 33 – 55% mniej kaloryczne niż mięso wieprzowe.

Spożywanie produktów o dużej zawartości tłuszczu skutkuje nadwagą i w dalszym etapie otyłością.

Skutkiem nadwagi i otyłości jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia cukrzycy, miażdżycy, nowotworów układu pokarmowego, chorób serca i układu krążenia oraz schorzeń układu ruchu.

Z powyższych względów mięso drobiowe jest szczególnie zalecane osobom chorym, powracającym do zdrowia po przebytych chorobach lub będącym na diecie.

Źródło: Wieprzowina.pl